Ankara'da öğrenci servisi kazası: 1 ölü 12 yaralı

Haber Giriş : 22 Kasım 2004 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 1 öğrenci hayatını kaybederken, 12 öğrenci yaralandı.

Servis minibüsünün kamyonla çarpışması sebebiyle meydana gelen trafik kazasında, öğrenciler yarım saat ambulans bekledi.

Edinilen bilgiye göre, Siteler, Karacakaya Caddesi üzerinde seyreden ve bir ilköğretim okulunun öğrencilerini taşıyan 06 C 0547 plakalı servis minibisü, Sırma Sokak kavşağında bir kamyonla çarpıştı. Aşırı sürat ve kaygan yol sebebiyle meydana gelen kazada, çarpışmanın şiddetiyle savrulan minibüs, yol kenarında bulunan elektrik direğine çarparak durabildi. Camları parçalanan ve direğe yaslanan minibüsün içindeki öğrenciler, çevrede bulunan esnafın yardımıyla araçtan çıkarılabildi. Olay yerine gelen karakol ekibinin ısrarla anons etmesine rağmen yarım saatten fazla bir süre ambulansın gelmemesi üzerine, durumu ağır olan öğrenciler ticari taksi ve polis minibisüyle hastanelere taşındı. Durumu hafif olan öğrenciler de, soğuk havadan etkilenmemeleri için kaza yerinde bulunan bir lokantada bekletildi. Ambulansın gelmesi üzerine kalan öğrenciler de hastaneye gönderildi. Bazı öğrencilerin korkudan ağlayarak ambulansa binmek istememeleri üzerine çocuklar, polis tarafından kucaklanarak araca bindirildi. Kazada toplam 12 öğrencinin yaralandığı belirtilirken, hastaneye kaldırılan öğrencilerden Rahman Ercan (12) yapılan tüm müdahelelere rağmen hayatını kaybetti. Kaza sonrası olay yerine gelen öğrenci velileri, ağlayarak çocuklarının durumu hakkında bilgi almaya çalıştı.

Kazada hayatını kaybeden Rahman Ercan dışında kimlikleri belirlenen yaralı öğrencilerden Tarık Buğra ve Beyza Nur Doğan Numune Hastanesi'ne, Saygın Ağaören, Hasan Nallıoğlu, Kübra Poyraz ve Ceren Altınsoy Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada ayrıca Abdullah Arpa, Meliha ve Cihat Ercan da yaralandı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber